DNS-treff Sverige

DNS-treff Sverige

Publisert av Gerd Snoen den 11.03.24. Oppdatert 08.04.24.

Vi ønsker alle velkommen til å bli med til DNS (Dansk, Norsk, Svensk) treff på Kärradal camping i Varberg

6-9 juni 2024

Se annonse i Aktivitetskalenderen og i Go'turen.

DNS - historikk.

Det første DNS treffet fant sted på Liseberg camping i Gøteborg i 1970, og var egentlig et DS, et vennskapstreff mellom Jylland kreds i Danmark og NP sektionen i Sverige.
Norge, ved avd. Østfold kom med for første gang i 1972. I 1973 ble det for første gang arrangert i Norge, da på Høysand camping i Skjeberg, og siden har det gått på rundgang mellom våre tre land.
DNS var et populært treff, i 1979 møtte hele 115 vogner til treff på Kongsten camping i Fredrikstad. 
25 års jubileet ble feiret med brask og bram på Fredriksten festning i Halden. Festmiddagen ble holdt i Kongshallene, der maten ble servert på middelalder-vis, og festnings-spøkelset beæret oss med en liten visitt.
I 1999 ble NP sektionen delt, og DNS tilfalt P sektionen.
De 30 første årene hadde treffet en litt annen form enn er tilfelle er i dag. Da skulle det være middag og dans til levende musikk, noe som krevde mange deltagere og et innelokale.
Etter hvert ble antall deltagere færre, og tiden var inne for å tenke nytt.
I 2000 kom ideen om å legge ned hele treffet, men det ble enighet om å prøve litt til.
Festmiddagen ble strøket av programmet, det samme med dansen, og treffet fikk sin nåværende form. Alle betaler selv på campingen, og programmet består stort sett av sosialt samvær, gjerne med en guidet tur eller lignende. På den måten kan treffet avholdes uavhengig av antall deltakere.
Avd. Borg ble stiftet i 2003, og fikk da med seg DNS som en ”arv” fra avd. Østfold.
 I dag rullerer treffet mellom Jylland kreds i Danmark, Älvsborg sektionen i Sverige, og avd. Borg i Norge, men selvfølgelig er alle velkommen til å delta på treffet, uansett hvilken kreds, sektion eller avdeling de tilhører.